Torre di Tabacco

» Sport- en gezinsuitstappen

Sport- en gezinsuitstappen

In Umbrië zijn 3 golfclubs, allemaal gesitueerd in een prachtige omgeving. Golfclub Perugia met 18 holes, vlak onder Perugia bij Santa Sabina. Antognolla golfclub is onlangs heropend en ligt ten noorden van Perugia met 18 holes en 9 holes vlak bij San Giovanni del Pantano. Onder het Lago Trasimeno ligt golf club Lamborghini met 9 holes bij het plaatsje Panicale.

Umbrië trekt als ‘het groene hart van Italië’ veel natuurliefhebbers waaronder wandelaars en andere buitensporters. Je vindt hier naast 8 regionale en nationale parken ook nog tal van andere beschermde natuurgebieden. In het hart van de regione bevindt zich bijvoorbeeld het Parco della Valnerina met de indrukwekkende Cascata della Marmore, de gigantische waterval midden in het park. Daarnaast zijn ook de hoogvlakten van de Piano di Castelluccio en het nabijgelegen Parco Nazionale dei Monti Sibillini in het oosten van de regione fantastische plekken om te wandelen.

Zowel Umbrië  als Toscane heeft een vrij plat wegennetwerk en is dan ook ideaal om ontspannen te fietsen.  Genieten van de natuur, een bezoekje aan een wijnboer, gezellig keuvelen op een terrasje en afsluiten met een heerlijke maaltijd.

Het Lago Trasimeno biedt je ontelbare mogelijkheden aan watervertier. Je kan ook de eilanden bezoeken of wandelen in het park. Rond en in het Middeleeuwse dorp Castiglione del Lago zijn er regelmatig speciale markten en festiviteiten.

Met kinderen kan men een uitstap maken naar Cascata della Marmore in Terni. Een spectaculaire, kunstmatig gecreëerde waterval. Of Città della Domenica in Perugia. Een unieke combinatie tussen spel, fantasie en natuur. Een leerzaam familiepark met een speeltuin in de vorm van een Indianendorp en een dierenpark.