Torre di Tabacco

» Een domein met geschiedenis

Een domein met geschiedenis

Vaiano is een gehucht van Villastrada in Umbrië, beter bekend als het ‘Groene hart van Italië’. Villastrada ontstond in 1600. Vandaag telt het dorp 490 inwoners. Het dorp ligt in de heuvels tussen Val di Chiana en Lago Trasimeno. In Villastrada is een kleine buurtwinkel met overheerlijke delicatessen, een postkantoor en Bar Burini, bekend om zijn huisgemaakte pizza en ijs. In de zomer is het feesten geblazen. In juli organiseren de inwoners de Sagra del Brustico e del Prosciutto Melone. 7 van de 9 dagen kan je mee genieten van de locale lekkernijen en dansen op de Italiaanse tonen van het Orchestra Spettacolo.

Een lange rij cipressen wuift je welkom terwijl je de oprijlaan van Torre di Tabacco oprijdt. Op het einde van de weg, op de flank van de vallei in Vaiano, ligt onze klassieke Umbrische boerderij met toren. Generaties lang werd er in Torre di Tabacco tabak geteeld en in de toren gedroogd. Met respect voor deze rijke geschiedenis werd de boerderij enkele jaren geleden volledig gerenoveerd in traditionele lokale stijl. Tussen de roodstenen muren, walnoothouten plafondbalken en antieke terracotta vloeren kan je wegdromen als een god in… Italië. Welkom!

In Torre di Tabacco vind je rust die je nergens anders meer aantreft. Geniet van panoramische zichten, onze olijfgaard en verse kruiden. Het (omheinde) zwembad bevindt zich discreet verscholen naast het woonhuis.

Torre di Tabacco biedt plaats voor 8 gasten. Er is een appartement voor 4 personen met een afzonderlijk terras. Daarnaast hebben we ook 2 B&B-kamers met badkamer, een living met open haard en een terras met prachtige vergezichten. Kinderboekjes, BBQ, WIFI zorgen ervoor dat je je bij ons helemaal thuis kan voelen. Het ontbijt wordt met veel zorg, liefde en verse streekproducten gemaakt, op vraag “glutenvrij”.